اگر کاربر حرفهای دستگاههای صوتی و تصویری نباشید، احتمالا نامهای ساندبار و سینمای خانگی، هر دو برای شما یک معنی را دارند و آن سیستم های صوتی بزرگ با تعداد زیادی بلندگو میباشد. اما این دو دستگاه محبوب و پرکاربرد، تفاوتهای عمدهای دارند که منجر به کاربری متفاوت آنها میشود. به دلیل پیشرفت روزافزون فناوریهای مورد استفاده در سیستمهای صوتی و تصویری و به خصوص تلویزیون، انتظار از شرکتهای تولیدکننده، جهت معرفی دستگاههایی که در همه زمینهها عملکردی حرفهای داشته باشند افزایش یافت. به همین دلیل و با توجه به تاثیر غیرقابل انکار صوت بر کیفیت برنامههای تلویزیونی، سیستمهای ساندبار و سینمای خانگی، به صورت تخصصی برای افزایش کیفیت صدای تولید شده روانه بازار شدند. به همین دلیل است که باید با اطلاع از تفاوتها و ویژگیهای هر کدام از این دستگاهها، اقدام به خرید کنیم. در این متن سعی شده اختلاف میان این دو محصول، از جمله نقاط ضعف و قوت هر کدام به منظور انتخاب صحیح، توضیح داده شود.
قبل از این که در مورد تفاوت های این دو محصول صحبت کنیم، لازم می دانیم که با امکانات کاربردی سینمای خانگی آشنا شوید . ازجمله این قابلیت ها، قابلیت کارائوکه است. با کمک این ویژگی می توانید آهنگ های مورد علاقه و آوازهای مشهور را به صورت بی کلام در آورده و با مشاهده اشعار بر روی صفحه نمایش، از طریق میکروفون صدای خود را ضبط کنید. از قابلیت های کاربردی دیگر سینمای خانگی می توانیم به قابلیت پخش بلوری اشاره کنیم. دو ویژگی پر اهمیت بلوری، کیفیت بالای صدا و دقت بی نظیر تصاویر آن است. قابلیت پخش صدای سه بعدی ازجمله دیگر این قابلیت ها محسوب می شود. در سیستم صدای سه بعدی، بلندگوهای مکان های مختلف، وظیفه پخش قسمت های مختلفی از محتوای صوتی را به عهده می گیرند. اگر تلویزیون شما دارای این قابلیت است، حتما مدلی از سینماهای خانگی را انتخاب کنید که دارای قابلیت پخش صدای سه بعدی باشد. همچنین مورد دیگری که اشاره به آن ضرورت دارد، وجود درگاه های مختلف در سینماهای خانگی است. درگاه هایی از قبیل بلوتوث، HDMI، USB وAUX به عنوان پرکاربردترین درگاه های یک سینمای خانگی شناخته می شوند.
سیستمهای قدیمی خانگی که دارای چندین بلندگو برای ایجاد صدا بودند، فاقد امکاناتی نظیر صدای سوراند و دالبی هستند. به همین دلیل گرایش مصرفکنندگان به استفاده از سیستمهای به روزی مانند سینمای خانگی افزایش یافت. این دستگاهها نسبت به سیستمهای قدیمی، ابعادی کوچکتر داشتند که در کنار ظاهر مدرن و قابلیتهای فراوان، بازار سیستمهای صوتی را در انحصار خود درآوردند. چینش بلندگوها و سیستم صوتی در سینمای خانگی به گونهای است که صدای دالبی را با کیفیت مناسب ایجاد میکند.